Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Σας δίνω σήμερα τα περσινά θέματα (2012) του  "έλεγχου μουσικών ακουστικών ικανοτήτων" μαζί με το αρχείο ήχου βέβαια, καθώς και τις σωστές απαντήσεις.

ΘΕΜΑΤΑ 2012

ΑΡΧΕΙΟ ΗΧΟΥ 2012




Οι σωστές απαντήσεις είναι οι εξής:

Α1   β.
Α2   γ.
Α3   β.
Α4   δ.

Β1   α.
Β2   β.
Β3   γ.
Β4   ε

Γ1   β.
Γ2   α.
Γ3   γ.
Γ4   δ.

Δ1   γ.
Δ2   γ.
Δ3   δ.
Δ4   β.

Ε1   α.
Ε2   ε.
Ε3   γ.
Ε4   β.


Θεωρώ βέβαια πως ο τρόπος υπαγόρευσης των Δ1-Δ3 είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΜΟΥΣΟΣ και  πως οτι ο συγκεκριμένος τρόπος υπαγόρευσης με μία νότα (κι όχι με ρυθμικό παίξιμο στο πιάνο συγχορδιών στο δεξί χέρι και μπάσου στο αριστερό, όπως προηγούμενες χρονιές) δεν έχει καμμία σχέση με την ικανότητα ή όχι του υποψήφιου να εξακριβώσει το μέτρο ενός μουσικού κομματιού, άσκησης μοτίβου ή οτιδήποτε άλλο.
Με αυτό τον τρόπο υπαγόρευσης τα ζητήματα Δ1-Δ3 καταντούν "μηχανιστικά ακουστικά γυμνάσματα απλής αριθμητικής" με την έννοια βέβαια πως το ζήτημα πλέον είναι το πώς θα "χωρέσει" κανείς έναν αριθμό ήχων σε 2 ή 4 μέτρα από τις 5 επιλογές που του δίνονται και αντιμετωπίζονται με "πατέντα" κι όχι με ακουστική ικανότητα.
Γιατί δηλαδή να μην υπήρχε ένα πραγματικό απόσπασμα από ένα κομμάτι; Δόξα τω Θεώ  αμέτρητα υπάρχουν και με απλά και με σύνθετα και με μεικτά μέτρα ιδίως στην ελληνική μουσική.
Θα είχε εκτός των άλλων και χρηστική αξία.
Εκεί θα φαινόταν η "μουσική ακουστική ικανότητα" του καθενός.

ΑΝΤΙΟ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ......


thodorisbroutzakis@gmail.com
skype:  thodorisbroutzakis69

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.